برگزاری روز علم ایران و ایتالیا در سال ۲۰۲۱

در این دیدار که آقای دکتر بهادر باقری، معاون اجرایی و گسترش زبان فارسی مرکز در دانشگاهها و مراکز علمی خارج از کشور، و آقای دکتر عبدالساده نیسی، مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت عتف، نیز حضور داشتند، گزارش های مختصری در ارتباط با وضعیت کرسی های زبان و ادبیات فارسی در چهار دانشگاه بزرگ ایتالیا: رم، ونیز، ناپل و ایتالیا و علاقمندی وزارت عتف برای همکاری با کشور ایتالیا در زمینه بسط و گسترش زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه های آن کشور و نیز توسعه و گسترش زبان فارسی و کرسیهای زبان فارسی و ایرانشناسی در ایتالیا از سوی معاون بخش زبان فارسی مرکز، همچنین فعالیت های حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت عتف بویژه نشست مجازی " نقش تعاملات بینالمللی پژوهش و فناوری در گسترش فرصتهای همکاری " بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ایتالیا همزمان با نمایشگاه هفته پژوهش در هفته پایانی آذر ماه 1399 از سوی آقای دکتر نیسی مطرح شد.
در این نشست همچنین گزارشی از فعالیت ها و همکاری های بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ایتالیا در طی سالهای اخیر مطرح شد. معاون مرکز همکاری های علمی بینالمللی در این نشست، ضمن اشاره بر تجربیات موفق کشورمان در رابطه با همکاریهای علمی، پژوهشی با سایر کشورها همچون آلمان، اتریش و مجارستان در اجرای پروزه های مشترک تحقیقاتی از سوی محققان دو کشور، تبادل دانشجویان و پژوهشگران و نیز برنامه بورس Cotutelle یا دوره های تحصیلی منجر به اخذ دو مدرک تحصیلی(dual degree program)، اشاره کردند.
آقای دکتر علیزاده، با اشاره به توانمندیها و دستاوردهای بزرگ علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران برای "میزبانی رویداد روز علم ایران و ایتالیا" اعلام آمادگی کرد. وی همچنین ابراز امیدواری کرد تا در آینده ای نه چندان دور، با برپایی کنفرانسی متشکل از روسای دانشگاه های برتر ایتالیا و ایران، تا زمینه های توسعه و تحکیم همکاری های علمی را مورد بحث و برنامه ریزی قرار گیرد.
خانم رومانوا، بحث همکاری های بین دانشگاهی را به ویژه در قالب برپایی کنفرانسی از روسای دانشگاه های دو کشور، بسیار جالب توجه دانسته، بر همکاری بخش فرهنگی سفارت جمهوری ایتالیا در زمینه فراهم آوردن تسهیلات لازم در خصوص دعوت از روسای دانشگاه های ایتالیایی و رایزنی های مربوطه، تاکید کرد.
وابسته فرهنگی سفارت جمهوری ایتالیا در تهران، ضمن اشاره بر همکاری های دانشگاه های ایران و ایتالیا در مقوله های باستان شناسی و میراث فرهنگی، در طی چندین سال اخیر، و نیز برگزاری همایش آتی شصتمین سال همکاری دو کشور در زمینه باستان شناسی، ابراز امیدواری کرد تا پس از پایان دوره پاندمیک کرونا در جهان، فعالیت های میدانی تیم های اعزامی، برگزاری نمایشگاه ها و همایش ها از سر گرفته شود.
خانم رومانوا از پیشنهادات مطرح شده در باره برگزاری رویداد روز علم ایران و ایتالیا و نیز کنفرانس روسای دانشگاه های دو کشور، استقبال؛ و علاقمندی سفارت کشورش را برای همکاری در زمینه هفته پژوهش اعلام کرد.
در این نشست، دستور کار نشست " نقش تعاملات بینالمللی پژوهش و فناوری در گسترش فرصتهای همکاری" که قرار است در تاریخ 1399/09/27 برگزار شود، از سوی آقای دکتر نیسی، مطرح و مورد بررسی قرار گرفت. پیش بینی می شود در در نشست مزبور خانم رومانوا از طرف سفارت جمهوری ایتالیاحضور یابند.