زبان فارسی از ابعاد مهم هویت ملی و فرهنگ ایرانی اسلامی است

زبان فارسی پیشینهای طولانی دارد و در قلمرو وسیعی رواج داشته که امروز مرزهای جغرافیایی کشورهای منطقه و فرامنطقه را در بر میگیرد. این زبان حامل میراث گرانبهایی از دانش و فرهنگ پرباری است که برای جامعه بشری سرمایهای گرانسنگ محسوب میشود.
وی نوشته است: این آثار ادبی از جهت ساختار لفظی بسیار زیبا و دلنشین و از حیث محتوا بسیار عملی است و موجب اعتلای جامعه میشود. حفظ و ارتقای زبان و ادبیات فارسی از مهمترین ضرورتها است و باید همه در این مسیر حرکت کنند.
وزیر علوم آورده است: در سیاستهای کلان به مرتبه رفیع زبان و ادبیات فارسی توجه و جایگاه مناسبی برای زبان فارسی و نیز گسترش و تعمیق ادبیات در نظر گرفته شده است. وزارت علوم به عنوان یکی از نهادهای مهم در ترویج زبان و ادبیات فارسی برنامهای جامع و کاربردی تدوین کرده و فعالیتهای منسجمی را بنیان گذاشته است.
وی میافزاید: تدوین سند راهبردی زبان و ادبیات فارسی، تدوین و بازنگری از کارشناسی تا دکتری، طرح بسندگی نگارش دانشگاه به فارسی، انتشار نشریات متنوع علمی و پژوهشی و بازنگری و تدوین برنامههای درسی برای کرسیهای زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور از جمله آنها است.هم اکنون مجموعه این برنامهها به صورت منسجم در قالب برنامه کلان در حال اجرا است و امید می رود با توجه به شرایط روز، به صورت جدی بازنگری و به نحو مطلوب اجرا شود.
دکتر غلامی برگزاری چنین همایشهایی را فرصت مغتنمی دانست تا زمینهای برای راهکارهای اعتلای ادب فارسی و گسترش آن و پاسخگویی به نیازهای جامعه در داخل و خارج کشور فراهم شود و راهکارهایی مناسب پیشنهاد شود تا بتوان از آنها بهره گرفت.
وی با تقدیر از از انجمن ترویج زبان و ادب فارسی و دانشگاه شیراز و استادان و پژوهشگران زبان و ادب فارسی در داخل و خارج از کشور، یافتههای علمی آنان را ارزشمند توصیف کرد.
سیزدهمین همایش ملی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی و نیز نشست علمی یادروز حافظ از ۱۸ تا ۲۰ مهرماه در شیراز برگزار میشود. شایان ذکر است پیام وزیر محترم توسط آقای فرج اله طالبی مشاور دیپلماسی عمومی قائم مقام وزیر در امور بین الملل قرائت شد.