شماره دوم فصلنامه «Globalization Studies» نیمه دوم بهمن 93 منتشر میشود
معاونت آموزشی و پژوهشی مرکز ملی مطالعات جهانی شدن وابسته به نهاد ریاست جمهوری شماره دوم فصلنامه انگلیسیزبان «Globalization Studies» را آماده چاپ کرد. این نشریه در شماره دوم خود با سرمقاله ا...

معاونت آموزشی و پژوهشی مرکز ملی مطالعات جهانی شدن وابسته به نهاد ریاست جمهوری شماره دوم فصلنامه انگلیسیزبان «Globalization Studies» را آماده چاپ کرد.
این نشریه در شماره دوم خود با سرمقاله امیر رضائیپناه، با عنوان «Who Are We? The Outputs of Iran’s National Identity» آغاز میشود. او به کیفیت نمودیابی فرهنگ ملی و هویت ایرانی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی میپردازد. رضائیپناه با پرسش از ساختار و بافتار هویت ایرانی به عنوان عنصر مقوم سیاست خارجی این کشور، نمودهای آن را در مفاهیمی همچون «گفتگوی تمدنها» و «جهان علیه خشونت و افراطیگری» جستجو میکند.
«جهانیشدن ایرانی» در گفتوگویی با عنوان « Iranian Globalization; From Sub- to Trans-national cultures» با معاون اجرایی رییس جمهور، جناب آقای محمد شریعتمداری مطرح گردیده است.
یادداشتی با نام « The Experience of Religious Democracy in Transitional World: Post-Revolutionary Iran and Political Islam» از منصور میراحمدی بخش دیگری از این شماره را شکل میدهد که نگاهی دارد به موضوع دموکراسی دینی در عصر جهانی شدن. محمدرضا دهشیری در مقاله « Mosques in the Age of Globalization: Identity, Religion and Humanity» به بررسی نقش مساجد در عصر جهانیشدن میپردازد و با نگاهی نشانهشناختی نشانههای هر یک از نمادهای به کار رفته در معماری مساجد را تبیین میکند. مرضیه شریعتی در یادداشت «World Religions’ Unity in the Islamic mysticism; God, Morality and Love» از دیدگاهی عرفان و فلسفی مبانی وحدت ادیان الهی موجود در جهان را مطالعه میکند.
جواد اطاعت روابط ایران و آمریکا را در مقاله ای با عنوان « Iran and US Foreign policy; Confrontation or Interaction on Global threat» تحلیل کرده، با مروری بر گذشته این روابط، موقعیت کنونی آن را با عنایت ویژه به تهدیدات مشترک واکاوی مینماید. عارف مسعودی کیفیت کناکنش نظام آموزشی، فرهنگ سیاسی و جهانی شدن را در ایران با دیگر کشورها در نوشتار خود « Globalization, Political Culture and Educational System in Iran» مقایسه مینماید. محمد درخور در اثری با عنوان « The Persian Gulf’s Environment; Global Relation and Environment» نگاه خود را معطوف به شرایط زیست محیطی خلیج فارس میکند.
شماره دوم نشریه «Globalization Studies» در گام بعدی خود پرونده خویش را به پیشنهاد «World Against Violence and Extremism» رییس جمهور حسن روحانی معطوف می کند. این بخش دربردارنده سه مقاله است؛ عبدالرسول دیوسالار در یادداشت «Global Insecurity: Conflict between Development and Security» ناامنی جهانی و سیاستگذاریهای امنیتی و توسعهمحور را مطالعه میکند. سمیه شوکتی مقرب در مقاله « Network Society; Media Hegemony and Stimulated Violence» رسانهها را در جامعه شبکهای بررسی و به نقش اثرگذار رسانههای گروهی در برانگیختن خشونت اجتماعی اشاره مینماید. افروز رفیعی نیز در جستار خود « World against Violence and Extremism; Old Problem, New Solution» مسایل خشونت و جهانی شدن را با تحلیل گفتمان سخنان دکتر روحانی در اجلاس سران سازمان ملل مطرح و راهکارها را با اشاره به این موضوع بیان میکند.
گزارش کنفرانس بینالمللی «جهان علیه خشونت و افراطیگری»، همایش بینالمللی «گفتگو برای صلح، امنیت و حقوق بشر»، همایش علمی «رفتارهای حمایتگرانه در عصر جهانیشدن»، کارگاه ویژه مرکز برای شهرداران و فرمانداران و حضور نمایندگان مرکز در همایش بینالمللی «انجمنهای جهانی و علمی» از جمله مطالب دیگر این شماره هستند. در این شماره از فصلنامه افزون بر این موارد حوزه اسناد و تازه های نشر مرکز نیز مورد توجه قرار گرفته است.
هیات تدوینگر این نشریه مفتخر است برای شماره های آینده خود پذیرای مقالات و آثار اساتید، دانشجویان و پژوهشگران باشد. علاقهمندان می توانند آثار خود را در زمینههای مربوط به مفاهیم جهانیشدن به ویژه در ارتباط با نگاه ایرانی به این حوزه به پست الکترونیکیgs@globalization.ac.ir و یاa.rezaeipanah@gmail.com ارسال نمایند.